Vizes nyolcas

Hírek

V8 Uszoda és Wellness vezetése és munkatársai köszönik a szentendreiek támogatását

Az év végi szünet után, január 9-től a szokásos nyitvatartási rend szerint a sportolók, úszni vágyók és iskolák intenzíven használják az uszodát és wellness részleget.  Az összefogásnak köszönhetően a V8 uszoda az első negyedévben biztos alapokon üzemelt. Ha a támogatókban megmarad a fenntartási szándék és az önkormányzat is ki tudja gazdálkodni a szűkös költségvetéséből a finanszírozást, akkor jó esély van arra, hogy egész évben üzemelhessen az uszoda.

A képviselő-testület az uszoda 2023 éves üzleti tervét és üzemeltetését hagyta jóvá, amiben az egyesületek mintegy duplájára emelt sávbérleti díjával, a Honvédelmi Minisztérium Sportértfelelős Államtitkárság támogatásával számoltunk, valamint azzal is kalkuláltunk, hogy a Városi Szolgáltató lemond a távhő közel havi egy millió forintos alapdíjemeléséről. Az Államtitkárság első negyedévre, majd újabb két negyedévre határozza meg az energiaköltség növekedésének támogatását.

 

–  Dr. Juhász László, a V8 Uszoda és Szabadidőközpont ügyvezető igazgatója szerint: –

„ A szigorúan betartott energiatakarékossági intézkedések és az uszoda működése melletti összefogás ha fennmarad, akkor jó esély van arra, hogy egész évben nyitva tarthat a V8 Uszoda és Szabadidőközpont.”

Annak ellenére, hogy a Váci tankerület nem finanszírozza az iskolai úszásoktatást, a V8 változatlanul biztosítja a szentendrei iskolák számára az úszásoktatás feltételeit. Az uszoda a tavaly szeptemberben kihirdetett árakon várja a sportolókat és úszni vágyókat, továbbá a wellness részleg látogatóit.

Az uszoda energetikailag korszerűtlen berendezéseinek felújításának előkészítése is megkezdődik, várhatóan 2023 nyarától elérhető támogatások keretében a hőszivattyú rendszer és a termálenergia kialakítása megpályázható lesz.

Az uszodavezetés köszöni a szentendreiek támogatását, és kérik, hogy a saját egészségük és az uszoda fenntarthatósága érdekében rendszeresen látogassák a V8 uszodát.

 

V8 uszoda és Wellness vezetése és munkatársai várják a látogatókat!

 

Szentendre, 2023. 04. 25.

V8 Uszoda és Wellness vezetése és munkatársai köszönik a szentendreiek támogatását