Vizes nyolcas

GYIK

Hasznos tudnivalók egy helyen.

Milyen típusú bérletek válthatók a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban?

Alapvetően 2 fajta bérlettel rendelkezünk, ezek az Egyesületi és Vendégbérletek.

Az Egyesületi bérlet valamely egyesület által szervezett tanfolyamra, edzésre teszi lehetővé a belépést. A foglalkozás kizárólag az adott egyesület által bérelt pályán és a foglalás idejében történik. A pályabeosztás megtekinthető honlapunkon, valamint a pénztárban és a medencék mellett.

Szekrényhasználatot nem foglal magában, illetve a lejárati dátumot követően automatikusan törlésre kerül a rendszerből.

Vendégbérletnek minősül minden egyesülethez nem köthető bérlet. Belépéskor a pénztárnál kérjük felmutatni, ahol az érvényesítést követően a bérlet típusának megfelelő színű karszalagot biztosítunk. A karszalaggal tudja a vendég a hozzárendelt szekrényt használni, valamint ennek segítségével lehet az uszoda és a wellness térbe be- és kijutni.

A bérletek fél év után törlődnek, nincs lehetőség az újratöltésre, a fel nem használt alkalmak elvesznek. A Vendégbérletek 2019. január 1-től a befizetéstől számított 100 naptári napig érvényesek és nem meghosszabbíthatóak. A 100 naptári nap lejárta után a fel nem használt alkalmak elvesznek, kivéve, ha a bérletet újabb 10 alkalommal töltik fel. Ilyen esetben az újratöltés időpontjától újraindul a 100 naptári nap.

10 alkalmas bérletek esetén egyszerre több belépés is lehetséges az adott bérlettel.

Részletes árlistához kattintson ide! >>>

Mit kell tudni a szekrények használatáról?

Szekrényhasználat az uszoda és wellness jegyhez, valamint a vendégbérlethez jár. A használathoz a pénztárostól kapott karszalagot a szekrénysorok végén található leolvasó terminálhoz szükséges érinteni. A terminál kiírja a karszalaghoz tartozó szekrény számát és kinyitja azt. A cipő kivételével minden ruházatot és táskát az öltözőszekrénybe kérünk elhelyezni. Az ajtó behajtása utáni kattanó hang jelzi, hogy a szekrény bezáródott, de minden esetben érdemes ellenőrizni a szekrény fogantyúját enyhén meghúzva. Amennyiben a szekrénybe a kapacitásánál nagyobb mennyiségű ruházat kerül elhelyezésre, előfordulhat, hogy nem záródik megfelelően. A cipőket az öltözőtér elején ebből a célból kialakított cipőtároló bútorok polcaira kérjük elhelyezni. A szekrényekben tárolt értékekért felelősséget nem vállalunk.

Milyen jegyet vegyek, ha csak öltöztetni szeretném a gyermekemet?

Abban az esetben, ha a medencetérbe nem kíván bemenni, csupán az öltöztetésben szeretne segédkezni, 100 forintért öltözőjegyet szükséges vásárolnia. Ennek a jegynek a bevezetése mind a szülők, mind a gyermekek érdekeit szolgálják, ugyanis az öltöző méreténél fogva sajnos nem tud egyszerre nagyobb tömegeket kiszolgálni. Várhatóan a jegy bevezetésével csak azok mennek be öltöztetni gyermeküket, akiknél valóban indokolt. A jegy egyszeri megvásárlása két belépésre jogosít az adott napon, így a gyermek öltözködését az óra megkezdése előtt és utána is lehet segíteni. A köztes időszakban a hely szűke miatt kérjük, fáradjon ki az előtérbe! Köszönjük az együttműködését!

Milyen jegyet vegyek, ha meg szeretném nézni a gyermekem óráját, de nem kívánok a vízbe menni?

Amennyiben meg szeretné tekinteni gyermeke foglalkozását, úgy kísérőjegyet szükséges vásárolnia, ennek 500 Ft/alkalom az ára. A kísérőjegy egyszeri belépésre jogosít, az öltöztetés segítésére és az adott óra megtekintésére szolgál, szekrényhasználatot nem tartalmaz. A kísérőjegy az úszó- és a tanmedence használatára nem jogosít. Az öltözőben és a medencetérben papucs használata kötelező, lábzsákot 100,-Ft ellenében tudunk biztosítani.

Testvérek esetén milyen kedvezmény vehető igénybe?

Testvérkedvezmény kizárólag a 10 vagy 20 alkalmas egyesületi bérletek vásárlásakor vehető igénybe, havi bérletek esetében nem. A kedvezmény mértéke:

2. bérlet árából – 10%
3. bérlet árából – 20%
4. bérlet árából – 50%

Mennyibe kerül a családi jegy? – Családi vasárnapok a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban

A legalább 3 fővel érkező családok MINDEN VASÁRNAP 30%-os kedvezménnyel vásárolhatnak Uszoda + Wellness belépőt.

A kedvezmény 2 felnőtt és 1 gyerek vagy 1 felnőtt és 2 gyerek belépése esetén vehető igénybe. (A családdal érkező további vendégekre a teljes hétvégi ár vonatkozik).

2 év alatti gyermekek belépése ingyenes a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontba, a fenti kedvezmény a 2 év feletti gyermekekre vonatkozik.

14 év alatti gyermekek vasárnaponként 10-18 óráig maradhatnak a wellness-ben.

Miért csak 18 óráig tartózkodhatnak gyermekek a wellnessben?

A wellness alapvető funkciója, hogy felnőtt vendégeinket ellazítsa, feltöltse, ezért nagyon fontos, hogy számukra csendet és nyugalmat biztosítsunk. Ezért a 14 év alatti gyermekek vasárnaponként 18 óráig látogathatják a wellness részleget.

Az áthelyezett munkanapok hogyan érintik az uszodát, használható-e a hétköznapi kedvezményes bérlet ezeken a napokon?

A Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont szinte egész évben nyitva van (átlagosan az év 351 napján), így az áthelyezett munkanapok nem érintik, hiszen itt minden nap munkanap. Ennek megfelelőn minden hétvégén a hétvégi áraink érvényesek, a hétköznapi kedvezményes bérleteket ilyen esetekben nem tudjuk elfogadni. Hétköznapra eső ünnepnap esetén is ezek a szabályok érvényesek.

Hétköznapra eső ünnepnapokon milyen árak érvényesek?

Minden hivatalos állami ünnepnap alkalmával a hétvégére vonatkozó árlista érvényes. Ezeken a napokon a hétköznapi kedvezményes bérleteket nem tudjuk elfogadni.

Hogyan tudom meghosszabbítani a lejárt bérletemet?

A vendégbérletek a befizetéstől számított 100 naptári napig érvényesek, hosszabbításra nincs lehetőség. A bérletekkel vásárolt alkalmak felhasználására tehát 100 naptári nap áll rendelkezésre, ezután a fel nem használt alkalmak elvesznek.

A kártyán található bérlettípus újbóli megvásárlásával azonban lehetőség nyílik a bérlet újbóli feltöltésére, ez esetben a fel nem használt alkalmak automatikusan hozzáadódnak az új alkalmakhoz, a bérlet érvényessége a vásárlástól számított újabb 100 naptári napig tart.

Az egyesületi bérletek 100 nap után automatikusan törlődnek, azokat nem tudjuk meghosszabbítani.

Mit takar a klasszikus wellness kifejezés?

Jelenleg minden kedden és pénteken 19 órától a klasszikus wellness szabályai érvényesülnek, ami azt jelenti, hogy a wellness részleg egész területe fürdőruhamentes, beleértve a medencéket is. Azért kapta a „klasszikus” elnevezést, mert Nyugat- és Kelet-Európában is régóta létezik ez a fajta használat, így megszokottnak számít. A programok igénybevételéhez szükséges a wellness jegy, valamint a szauna programokra szóló jegy (1600 Ft) megvásárlása, amellyel az adott időben bármennyi programon részt lehet venni.

Részletes információt a Wellnessról itt talál! >>>

Közgyógyellátási igazolvánnyal milyen kedvezményt lehet igénybe venni?

Közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezőknek lehetőségük van a vásárlástól számított 1 évig érvényes bérletet vásárolni. Ennek egyszeri díja 20.000 Ft. A bérlet megváltásához minden esetben az ügyvezető igazgató jóváhagyása szükséges, akinél kérjük a fogyatékosságról szóló orvosi igazolást bemutatni szíveskedjenek! Az igazgatói jóváhagyást követően kérjük, hogy az orvosi igazolásról és a közgyógy kártyáról 1-1 fénymásolatot az irodában adjanak le iktatás céljából! A kártya tulajdonosával indokolt esetben egy kísérő 400 Ft-os bérlet ellenében bemehet. A közgyógyos bérletekhez szekrényhasználat nem tartozik, kérésre lakatot tudunk biztosítani a csoportos öltözőkben található szekrényekhez.

Az oktatójegyhez jár szekrényhasználat?

Az oktatójegy csak a szervezett tanfolyami órákon való részvételre jogosít, külön szekrényhasználat nem jár hozzá.

Hova tehetem gyerekem ruháit?

A cipőket a pénztár mögött kialakított cipőtárolókban kérjük elhelyezni. A gyermek a többi ruháját a csoportos öltözőben tárolhatja vagy beviheti magával a medencetérbe. Az öltözőben és a medencetérben hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

Hol lehet az értékeket elhelyezni?

Az értékek tárolására a pénztár melletti értékmegőrző szekrényekben van mód, amelyekhez kulcs a pénztárostól kérhető. Az értékmegőrző kulcsának elvesztése vagy megrongálódása esetén 1500 Ft fizetendő.

Milyen az öltöző elrendezése?

Az öltözőben egyéni öltözőfülkék találhatóak, nincsen külön férfi és női oldal. Az öltöző két oldalán fiú és lány csoportos öltözők vannak, melyek az óvodás és iskolás csoportok öltöztetésének segítésére szolgálnak. Az öltözőfülkék és a szekrénysorok után jobb oldalon találhatóak a női, bal oldalon a férfi mosdók és zuhanyzók. Az öltöző végén található folyosó köti össze az uszodát és a wellnesst.

Milyen jegyet szükséges váltanom a gyermekem magánórájára?

Minden magánórára az aktuális árlistában szereplő jegyeket kérjük megvásárolni: a 7 év alatti gyermek részére gyermekjegyet, 7 év felettinek diákjegyet, illetve felnőtt úszó belépőt. A diákjegy igénybevételéhez kérjük bemutatni az érvényes diákigazolványt.

Hol szabad dohányozni?

Az egész létesítmény területén tilos a dohányzás. Az erre kijelölt egyetlen hely a főbejárat mellett található.

Hol vehetők át a talált tárgyak?

A talált tárgyakat minden este összegyűjtjük és maximum 1 hétig tároljuk. Amennyiben rövid időn belül feltűnik, hogy valami az uszodában maradt, kérjük, időben jöjjön érte és keresse meg az öltözőben kihelyezett tárolóban.

Hol lehet étkezni?

Az uszoda teljes területén valamint az öltözőben étkezni tilos! A wellness részlegen található a wellness bár, az itt elhelyezett asztaloknál és székeknél, ezenkívül a pénztár előtti folyosón szabad étkezni.

Hogyan tudok az uszodában tartózkodó oktatóval beszélni?

Az oktatóhoz a medencetérbe minimum kísérőjegy megvásárlásával, papucsban lehet bejutni. A pénztárosnak nem feladata az oktatók keresése, értesítése. Kérjük, lehetőleg telefonon jelezzék az oktatóknak amennyiben oktatási időben, oktatások közötti szünetekben beszélni szeretnének velük.

Hogyan tudok masszázst igénybe venni?

Masszázsra minden esetben előzetes telefonos bejelentkezés ajánlott. A masszázs árát közvetlenül a masszőrnél kérjük rendezni. SZÉP kártyás fizetésre Győri Ildikó masszőrünk vendégeként a pénztárnál van lehetőség.

Részletes információt és árakat itt talál! >>>

Hol tudom rendezni a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont által kínált egyéb szolgáltatások, programok árát?

Minden esetben (pl.: bowling, biliárd stb.) az uszoda pénztárában (I. emelet) vásárolható meg a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont által nyújtott szolgáltatás.

Hogyan nézhetek sporteseményt a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban?

Sporteseményeket az uszoda pénztárában váltható 500 Ft-os rendezvényjeggyel lehet megtekinteni. A rendezvényjegy az úszó- és a tanmedence használatára nem jogosít.

Mi a Szülinapos jegy?

Szülinapos jeggyel a születésnapját ünneplő Vendég léphet be ingyenesen másodmagával az uszoda és wellness részlegbe. A születésnapot személyi vagy diákigazolvány vagy TAJ-kártya felmutatásával kérjük igazolni. A kísérő vendég részére teljes árú jegyet biztosítunk.

Mit jelent a Kártyapótlási díj és a Letét?

A bérletkártya (mágneskártya) megrongálódása vagy elvesztése esetén a belépéshez új kártyára lesz szükség, melyet az Uszodavezető állít ki. A kiállítás díja 1.500 Ft.
1.000 Ft letéti díjat számítunk fel a mágneskártyákért, melyet a kártya visszaadásakor (pl. a bérlet lejárta után) a pénztárban visszatérítünk.
A kártya újbóli kiállítása 1.500 Ft kiállítási díjba + 1.000 Ft letéti díjba, azaz összesen 2.500 Ft-ba kerül – ebből az árból a kártya hibátlan visszaadásakor az 1.000 Ft letétet visszafizetjük.