Vizes nyolcas

Aktuális

Közbeszerzési eljárást indítanak a V8 energetikai korszerűsítésére

 

A V8 tervezésekor és építésekor az energiatakarékosság nem volt kiemelt szempont. Mára az energiaköltségek súlyos terhet jelentenek a sportlétesítménynek. Az Uszoda és szabadidőközpont anyagi jellegű költségeinek több mint 70%-át az energiaköltségek teszik ki, ami a V8 értékesítési bevételét is meghaladják, így önkormányzati támogatás nélkül az intézmény nem tudna működni. Ezért az önkormányzat és a V8 vezetése elindította az energetikai korszerűsítés lehetőségeinek felmérését.

A három éve kinevezett ügyvezető és az önkormányzat elkészítette az energiafejlesztés alapjait jelentő szakvéleményt. Tavaly elkészült a V8 Uszoda és Szabadidőközpont területén és annak környezetében a geotermikus potenciál felmérése, hogy megerősítse a létjogosultságát egy geotermikus hőhasznosító rendszer tervezésének. Ennek alapján született meg a geotermikus hőszivattyús rendszer pályázatának műszaki leírása.

A közbeszerzést úgy fogják kiírni, hogy a kiválasztott partner felméri, megtervezi, engedélyezteti, létrehozza és finanszírozza az energetikai beruházást. A szerződés időtartama alatt a pályázó tulajdonában maradó rendszert üzemelteti és biztosítja az uszoda energia ellátását. Ennek fejében üzemeltetési díjat számláz, majd a szerződéses időtartam lejártával a beruházás tulajdonjoga az önkormányzatra száll át. A beérkező pályázatok értékelése alapján – amennyiben nem kedvezőek a feltételek az önkormányzat számára – úgy a pályázatot sikertelennek nyilvánítja.

A szerződési feltételekről, az eljárás lezárásáról a képviselő-testület dönt. A testület úgy döntött, hogy elindítja a közbeszerzési eljárást.

Közbeszerzési eljárást indítanak a V8 energetikai korszerűsítésére