Vizes nyolcas

Aktuális

A Postás strandot fel kell készíteni az engedélyhez szükséges helyszíni hatósági szemlére

A Postás strand nyitása attól függ, hogy mikorra szárad ki annyira a terület, hogy kihívható legyen a Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) Népegészségügyi Főosztálya helyszíni szemlére és vízmintavételre. A Postás egyébként megkapta az idei szezonra is a működési engedélyt, de a nyitás előtti szemlére és vízminőség-vizsgálatra nem kerülhetett sor az árhullám miatt.

Az uszodavezetés megkérte a BFKH Népegészségügyi Főosztályát, hogy a működési engedély nyitási időpontját július 1-jére módosítsák, de egyelőre a terület még nem alkalmas a nyitás előtti helyszíni szemle időpontjának meghatározására. A helyszíni szemlére az árhullám nyomait fel kell számolni, ki kell jelölni a fürdőhely területét, a strand berendezési tárgyait – táblák, szabadtéri bútorok, játékok, ivókutak, mosdók stb. – használható állapotba kell hozni, el kell végezni a mederfenék szonáros vizsgálatát, ki kell helyezni a bójákat.

Ha az időjárás kedvező és gyorsan kiszárad a füves terület, akkor talán a jövő hétre szemleképes állapotba hozható a Postás. Remélhetőleg a BFKH is mielőbb elvégzi a helyszíni szemlét és a vízmintavizsgálatot. Ha mindent rendben találnak és a vízminőség-vizsgálat is „megfelelő” eredménnyel zárul, akkor nyithat a strand.

A Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai sem tudják jelenleg a teljes területet megközelíteni. Ahol már szikkadt a talaj, ott elvégezték a takarítást, lemosták a fitneszpálya eszközeit, pénteken eltávolították a kidőlt fát, jövő héten rendbe hozzák a röplabdapályát, kihelyezik a táblákat.

Az uszodavezetés mindent megtesz, hogy a Postás mielőbb nyithasson.

A Postás strandot fel kell készíteni az engedélyhez szükséges helyszíni hatósági szemlére