2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

Szaunavilág

Mesterszauna - Szaunaprogramok

2019. szeptember 13-tól: kedden és pénteken 19 órától Szaunaprogramok a V8 Wellness-ben!

Profi szaunamesterek, különleges minőségű természetes illatok Belgiumból, négy szaunaprogram kedden és pénteken 19:00 órától a V8 Wellness Mesterszaunájában. A 12-15 perces zenés, aromaterápiával fűszerezett szaunaprogramok természetes módon segítenek a test és a lélek egyensúlykeresésében. Egészség, megtisztulás, a szív- és érrendszer edzése, immunerősítés, vidám társaság, jó hangulat, testi-lelki pihenés – és a szauna sok egyéb jótékony hatása. A Mesterek, a zene, a fények, a tematika, a hangulatok változnak, de a bőrápoló program nem: citromos bőrtisztítás, majd sós bőrradír, mézes bőrápolás és a végén az igazi jeges hideg-forró zárás minden alkalommal. A wellness részleg a program ideje alatt fürdőruhamentes, a szaunákban a lepedő használata a teljes test alá kötelező. Kezdő szaunázók bátran kérdezzenek a Mesterektől.

Szaunalepedők kaphatók a V8 Pénztárában (szaunalepedő bérlésére nincs lehetőség): 

- egyszerhasználatos lepedő: 400 Ft

- vékonyabb lepedő: 1.100 Ft

- vastagabb lepedő: 1.600 Ft

A szaunaprogram ára: 3.800 Ft (V8 wellness belépő: 2.200 Ft + szaunaprogram ára: 1.600 Ft)

Wellness részlegünk 14 aluli gyermekek számára minden nap 18 óráig látogatható.

A diszkrét viselkedés elvárt.

A szaunázás szabályai       A szaunaetikett

A wellness terület szaunarészlegében az alábbi szolgáltatásokat biztosítjuk Vendégeink kikapcsolódásához:

Finn Szauna - Infra Szauna - Bio Szauna - Gőzkabin - Jégbarlang (frigidárium) - Sószoba

Mesterszauna

Mesterszauna

Finn szauna

Finn szauna

Infra szauna

Infra szauna

Bio szauna

Bio szauna

Gőzkabin

Gőzkabin

Jégbarlang (frigidárium)

Jégbarlang (frigidárium)

Sószoba

Sószoba

 • Mesterszauna
 • Finn szauna
 • Infra szauna
 • Bio szauna
 • Gőzkabin
 • Jégbarlang (frigidárium)
 • Sószoba
 • Mesterszauna

  A hatalmas mesterszaunában még programon kívül is jó ülni és élvezni az arányait - de a tények kedvelőinek néhány csemege:

  40 m2 alapterület, kültérre szellőztetés két ablakkal, vendégenként több mint két m3 friss levegő, két ajtó, 66 kilowatt harvia pro kályha, 220 kiló kő.

  Hang: 7.2 dolby digital / DTS hangrendszer, fény: 12 + 2 színpadi PAR lámpa + LED szalagok.

  Középen elhelyezett körüljárható kályha, széles és kényelmes padok, az alsó sornak külön lábtartó szint, stb.... mindez gyönyörű rezgőnyárból... és még sok apró részlet - de most legyen ennyi elég, a többit mindenki felfedezheti.
 • Finn szauna

  A szaunák többszáz éves tradícióval rendelkeznek Finnországban. Szokatlanul magas, 70-100 fokos hőmérsékletét az alacsony páratartalom teszi könnyen elviselhetővé. Szervezetünk mindig az egyensúly megtartására törekszik, ezért a forró és száraz levegőre intenzív verejtékezéssel válaszol. A verejték párolgása hűti a bőrt, és nem engedi túlzottan felforrósodni. A forró levegő után hideg vízben, esetleg hóban hűtjük le a testünket, majd ezt a szaunaszabályoknak megfelelően megismételjük.
 • Infra szauna

  Az infraszaunát sokan azért szeretik, mert itt a hőmérséklet nem éri el a kilencven fokot, a gyógyhatáshoz ennek a fele is elegendő. Emiatt ez a szaunafajta jobban kíméli szívünket, mint a finn szauna. Az infravörös hőkabinban a gyógyulni vágyót a napsugárzás összetételéhez hasonló sugárzási hő éri. A láthatatlan sugarak behatolnak a bőrbe, hőenergiává alakulnak, majd a vérkeringés segítségével minden szervünkhöz eljutnak.
 • Bio szauna

  A bio szauna átlagos 60°C hőmérséklete kíméletesebb szaunázást tesz számunkra lehetővé.
  Általában fény- hang vagy aroma terápiával kombináltak.
  Nem terheli meg úgy a szívet és az érrendszert, mint a finn szauna, de ugyanúgy puhítja a bőrt, stresszmentesít és méregtelenít. Bioszaunázást követően szintén zuhanyozzunk és pihenjünk.
  Javasolt benntartózkodási idő maximum: 15 - 20 perc
 • Gőzkabin

  A gőzkabinokban a pára és a meleg levegő körülveszi testünket, nyugtatja idegeinket, kitisztítja légútjainkat, pezsdíti vérkeringésünket, bőrünket vitalizálja. A meleg köd jótékony hatása már a régmúltban is ismert volt. A gőzfürdő sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 100 %-ot, míg a hőmérséklet 43-48 C°.
 • Jégbarlang (frigidárium)

  Közismertek a szaunázást követően, a szervezet gyors visszahűtésének előnyös hatásai. A modern hűtéstechnika már lehetővé teszi, hogy a vendégek a testüket ne csak hideg vizes medencével, vagy zuhannyal hűtsék, hanem jégkamra vagy frigidárium használatával. A jégkamra jellemzően +2/+10°C belső hőmérsékletű.
 • Sószoba

  A sószobában használt száraz sóterápia orvosilag igazoltan számos betegségre lehet gyógyír: megfázás, asztma, allergia, köhögés, arcüreggyulladás, fülgyulladás, ekcéma, pikkelysömör és hurutos megbetegedésekre.
  A sószobában eltöltött idő alatt és azt követően is számos jótékony élettani hatás tapasztalható. Ezek a hatások elsősorban a Himalája sónak köszönhetőek. A különböző légúti megbetegedésekben szenvedő személyek tapasztalhatják leginkább a sószoba pozitív hatásait. Egyéb megbetegedések, például arcüreggyulladás, köhögés tünetei is enyhíthetők a sóterápiával. Emellett azonban a sószobákban megtalálható kiegészítő berendezéseknek is jelentős szerepük van.
 • Mesterszauna
 • Finn szauna
 • Infra szauna
 • Bio szauna
 • Gőzkabin
 • Jégbarlang (frigidárium)
 • Sószoba