Vizes nyolcas

Aktuális

Korszerűsítés és energiatakarékos felújítás a V8-ban

 

A Magyar Vízilabda Szövetség egyetértésével, az önkormányzat közreműködésével, a KÓPÉ Úszó-, és Vízilabda Sportegyesület az OTP pályázatán 52 millió forint támogatást nyert. A Kópé Uvse vállalta, hogy a támogatást a V8 Uszoda fejlesztésére fordítja. A felújítások ideje alatt a V8 Uszoda és wellness folyamatosan nyitva tart, várja továbbra is az egyesületeket és a lakosságot.

Az uszoda kezdetek óta, már tizennégy éve helyet ad a vízilabda sportegyesületnek, szinkronúszóknak, úszóknak edzések és mérkőzések lebonyolítására és úszásoktatásra, továbbá iskolai-óvodai úszás foglalkozásoknak, valamint lakossági szabadidős úszásnak.

A Kópé Uvse sportegyesülettel hosszú idő óta harmonikus az együttműködés. A közös gondolkodás eredménye, az uszoda általános felújítási és korszerűsítési programjának kidolgozása. V8 Uszoda korszerűsítési programja a vízilabdasport biztonságát, az edzések, oktatások és mérkőzések, valamint a szabadidős úszás biztosítását és komfortjának növelését szolgálja. A halaszthatatlan fejlesztést a létesítmény működésképessége, a folyamatos üzemeltetés, valamint a balesetvédelmi és biztonsági előírásoknak való megfelelés teszi szükségessé.

A most kezdődő felújítás során megújul a tűzjelző rendszer, korszerűsítik a világítástechnikát az energiatakarékosság, valamint a nagyobb fényerő biztosítása érdekében. Korszerű, energiatakarékos berendezésekre cserélik a klímát, a vízforgató és a légtechnikai rendszert.

A pályázati felújításokon kívül megújul a teremgarázs sorompó rendszere is, hogy lehetővé váljon meghatározott számban a lakossági bérletrendszer bevezetése.

Az önkormányzat és a V8 uszoda vezetése már 2020-ban elindította a létesítmény energetikai felmérését, amelynek alapján elkészült az általános és energetikai felújítási, korszerűsítési program. Az energetikai korszerűsítés felgyorsítását egyre égetőbbé teszi az energiaárak kiszámíthatatlan alakulása, ebben fontos lépés a most induló fejlesztés.

A felújítás ideje alatt a V8 Uszoda és wellness folyamatosan nyitva tart, várja továbbra is az egyesületeket és a lakosságot.

 

Korszerűsítés és energiatakarékos felújítás a V8-ban