Vizes nyolcas

Masszázstípusok

Svéd masszázs:

A klasszikus svéd masszázs az egész testre kiterjed, az izmok átmasszírozására irányul. Ily módon lazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájást, az anyagcsere fokozódásával a test salakanyagai gyorsabban távoznak. Helyi vérbőséget okozva fokozódik a vérkeringés, a bőr visszakapja az eredeti fiatalos ruganyosságát, csökkenti a stressz okozta hatásokat.

Frissítő masszázs:

A frissítő masszázs segít feloldani az izomba zárt feszültségeket, görcsöket. Ezek a feszültségek valójában lelki eredetűek, melyek visszatérő vagy állandó fájdalmat is okoznak, különösen a gerinc, a váll, a nyak területén. A masszázsnak tartós hatása van a testi-lelki egészségünkre, általános közérzetünkre is. Csökkenti a fáradtságérzetet, nyugtató, pihentető és betegségmegelőző hatást vált ki.

Cellulit (fogyasztó) masszázs:

Természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a celluitot, más néven a narancsbőrt. Karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, puhábbá és selymesebbé teszi.

Aromarelax:

Az aromaolajok olyan különleges illóolajok, amelyek nagyon könnyen átjárják a bőrfelszínt, átjutnak a bőr felhámán, bejutnak a vérkeringésbe. Az illatterápia a természetes gyógymódok közé tartozik, emberi szervezetre gyakorolt gyógyerejét tudományosan is igazolták. Az illóolajok rendelkeznek általános fertőtlenítő, vizelethajtó, baktériumölő, gombaölő, konzerváló, görcsoldó és vérbőséget okozó fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, valamint speciális, az adott illóolajra jellemző hatással (nyugtató, relaxáló, stresszoldó).

Gyógymasszázs:

A gyógyító masszázs elősegíti az izmok relaxációját és megnyúlását (mint egy összetekert gumiszalag kigöngyölése), enyhíti a feszességet, továbbá elősegíti a toxinok eltávolítását. Serkenti a pangó területek friss vérellátását, tápanyagokat, oxigént szállít a fáradt izmoknak és segít az izomműködés során keletkező tejsav eltávolításában.

Szegment masszázs:

A bőr, bőralatti kötőszövet és izom felől reflexes úton, manuális ingerekkel befolyásolja a belső szervek funkcionális állapotát.

Kötőszöveti masszázs:

A kötőszövet mechanikai ingerlésével normalizálja a vegetatív idegrendszer tónusállapotát.

Csonthártyakezelés:

A helyi hatásokon túl a távoli szervek reflektórikus befolyásolásával javítja a szervek működését.

Thai masszázs:

A thai masszázs több száz éves hagyományokon alapuló, ősi, távol-keleti masszázs, mely alapvetően eltér az európaitól. Ez az úgynevezett száraz masszázs, amely egyéb technikákkal ellentétben nem használ olajat, krémet. Nem az izmokat, hanem az akupresszúrás  pontokat ingerlik nyomásos technikával, masszázsruhán keresztül.

Shiatsu masszázs:

A Shiatsu (ejtsd: siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás. Ezen masszázs típus alkalmazásában leggyakrabban az ujjnyomást használják, hasonlóan az akupresszúrához. Az erősebb nyomások kivitelezéséhez a tenyereket, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasználják. Ezenkívül fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások is, hasonlóan a jógához.

Reflexmasszázs:

A talpon, kézen lévő reflexpontokon keresztül javítja a szervrendszerek működését és a testi, lelki állapotot.

Hátmasszázs:

A fizikailag elfáradt hátgerinc melletti és közötti izmok görcsének oldása, valamint a nyak-, váll terület frissítése.

Thai lábmasszázs:

A thai lábmasszázs eltér az itthon szokásos láb- illetve talpmasszázsoktól. A masszírozás combközépig történik, beleértve a térd alapos masszírozását is. Több mint egy kellemes közérzet javító masszázs, a szervezet öngyógyító folyamatait is képes beindítani. A helyi kellemes érzet mellett kétféle távhatást is képes az egész szervezetre kifejteni. Egyrészt az energiapályákon keresztül segít a blokkok oldásában és az öngyógyító folyamatok beindításában, másrészt a reflexológia távhatásai is érvényesülnek. Hatásos a belső szervek funkcionális zavarainál, főként az anyagcsere betegségeknél. gerincbetegségeknél és mozgásszervi panaszoknál is eredményesen alkalmazható. Lelki eredetű problémáknál is támogatja az egyéb kezeléseket.

A thai láb- és talpmasszázs nem csak a talp, de az egész lábszár és a térd hatékony masszírozását jelenti, speciális fogásokkal. Különleges még abban is, hogy egy „kis doktor”-nak nevezett segédpálcikát használ, mellyel nem csak a reflexpontokat kezeli, hanem masszázs mozdulatokat is végez.

A „kis doktor”: speciális pálcika, amely a masszőr és szakember kezében válik doktorrá! A láb energiapályáit felszabadítja, segítve ezzel a vér- és nyirokkeringést. Befejezésül, mint egy kényeztetésként, kaphat a páciens egy vállmasszírozást és fejmasszázst.

A masszázs teljes ideje kb.  60 perc