2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

Szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

A magyar fürdőket egyre érzékenyebben érintő gazdasági válság ellenére 2009. május 1-én megnyitotta kapuit a két és fél milliárd forintból épülő Vizes Nyolcas Szentendrei Uszoda és Szabadidőközpont.

A 8500 m²-es, 5 szintes szabadidőközpontban a következő szolgáltatásokkal várjuk kedves vendégeinket: 8 pályás úszómedence, tanmedence; wellness paradicsom élménymedencével, pezsgőfürdővel, szauna szigettel, masszázs szobákkal; vendéglátóegységek; konferencia- és rendezvénytermek; fitness részleg; valamint, újonnan nyílt Életerő Életmód Központ.

A központ a fő hangsúlyt az uszodára helyezi, így az első emeleten lévő uszodaszinten egy lelátóval ellátott, 33,3 méteres, 8 pályás úszómedence várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. A tervek szerint a tanfolyamok mellett sportrendezvényeket, versenyeket is rendeznek. Az úszómedence és tanmedence mellett a napi munka fáradalmait az élménymedencéből, szaunákból, masszázs szobákból, pihenőkből álló wellness-részlegen lehet kipihenni.

A medencék vízfelülete 876 m², víztérfogata 1 604 000 liter. Ez utóbbiból a 33 méteres úszómedence tartalma 1 470 000 liter. Az úszómedence függesztett kivitelű. Két pillér tartja a medence, valamint a medencében lévő víz súlyát. 36 db, egyenként 20 tonna teherbírású feszített drótkötél tartja a medencét. Ezzel az építészeti technológiával lehet biztosítani a medence alatti terek jobb kihasználását. A függesztett úszómedence kialakítása hazánkban egyedülálló megoldásnak számít.

Valamennyi medence feszített víztükrű, így a vendégek zavartalanabban tölthetik idejüket a vízben. Túlfolyós rendszerű vízelvezetés biztosítja a vízfelület tisztán tartását. A vízkezelési technológia a kor követelményei szerint lett kiválasztva, tervezve, kivitelezve. A vízkezelési vegyszerek központi vegyszeradagoló helyiségből történő elosztása gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé, ezzel egy magasabb fokú környezetvédelmi biztonság valósítható meg. A szűrőtölteteteket olyan kezelési eljárásokkal tisztítják, hogy azok hosszú időn keresztül megőrzik szűrési tulajdonságaikat.

A létesítmény fontos szerepet szán a modern technológiával ellátott rendezvény- és konferenciatermeknek, amelyekhez bowling pálya is kapcsolódik. A rendezvényekhez két terem áll rendelkezésre, ebből az egyik terem 100 m²-es, 60-80 fő befogadásával kiválóan alkalmas kiállítások, kis létszámú konferenciák megrendezésére. A másik, 100-200 fő befogadására alkalmas, 320 m²-es rendezvényterem hangszigetelt paravánfallal két teremre osztható. Mindkét terem klimatizált, mesterséges megvilágítású. A rendezvények színvonalas lebonyolításához teljes körű hang, fény és vetítéstechnikai szolgáltatást biztosítanak partnereik igényeinek megfelelően. Rendezvény típusok: üzleti rendezvény (konferencia, workshop, partnertalálkozó, sajtótájékoztató); szakmai rendezvény (konferencia, workshop, közgyűlés, bál); céges rendezvény (incentive program, vevőtalálkozó, partnertalálkozó, termékbemutató, születésnapi-, karácsonyi-, kreatív-, és koktél-party); szórakoztató rendezvény (vizes programok, játékos csapatépítő programok, ügyességi vetélkedők, zenekar, DJ, kareoke, show-, revü- musical műsorok); szabadtéri rendezvény (sportnap, családi nap, csapatépítő program, grill-party, koktél-party); esküvői ceremónia fogadással.

Kreatív, rugalmas szakemberekből álló csapat biztosítja a partnerek számára a konferenciák, rendezvények, találkozók és kiállítások színvonalas, zavartalan lebonyolítását. 

Az alagsorban egy 1860 m2-es mélygarázst építettek, így nem terhelik a környéket parkoló autókkal.