2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

Gyógyúszás

Gyógyúszás PEJ Kft.

A Pej Kft. gyógyúszó csoportjaiban közel háromszáz gyerekkel foglalkoznak Dr. Eőry István
irányításával.
Gyógyúszó foglalkozások a V8 uszodában 18 éves korig, hétfőn és szerdán 17-19 óráig, szombaton 8-
10 óráig zajlanak. Bővebb felvilágosítás: Kiss Ernőné: +36 30 424-7473.

Vannak betegségek, melyek a civilizáció előrehaladtával egyre jobban terjednek. Ilyen pl. a gerincoszlop elváltozásai (deformitások), az asthma és a túlsúlyosság (obesitas). Ezek a problémák ma már a gyerekeknél is nagyon gyakran előfordulnak.
Az úszásra épülő, a vízben végzett mozgásterápia alkalmazásával ezek a problémák kezelhetők.
A gyógyúszás során alkalmazhatók a normál úszásnemek egyes részelemei vagy egésze, meghatározott terheléssel, meghatározott távokon. Ezen belül használjuk azokat a terápiás jellegű úszó mozdulatokat, amelyekkel az izomtónus-szabályozást, bizonyos izmok nyújtását, mások erősítését lehet elérni. Keringési és bizonyos légzőszervi betegségeknél a terhelési paraméterek meghatározása után a terhelhetőség növelésére alkalmazzák. A gyógyúszás hatékonyságát orvosi vizsgálatok igazolják. Ennek a mozgásterápiának nagy pozitívuma, hogy gyógyszerek szedése nélkül fejti ki hatását. Egyben javítja a gyerekek általános egészségi állapotát és segíti egészséges testi - valamint közvetve - lelki fejlődését.

A csoportokba szakorvosi beutalóval jutnak be a gyerekek. A foglalkozások színhelye Szentendre V8 uszoda, ahol az úszni még nem tudó gyerekeket megtanítjuk úszni. A haladók pedig három úszásnemet sajátítanak el helyes technikával.
A megelőzés szándékával hozzánk fordulókat is várjuk!


Bővebb információ: 

A gyógyúszó csoportok vezetője:

Dr. Eőry István +36 30 560 36 15
Magyar Csilla: +36 30 560 36 14 

 
Csoport irányitó:

Kiss Ernőné: +36 30 424 7473