2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

Edzők, óratípusok

Több, mint 20 profi edző erősíti a V8 Fitness csapatát, illetve személyi trénereink is a rendelkezésetekre állnak, ha a csoportos órák helyett inkább az egyéni testmozgás mellett döntötök.

Óratípusok:

bodyART®

bodyart4 A tudatos edzés mellett a test, a lélek és a szellem hármasságának harmóniája. A statikus és dinamikus erőelemekkel tarkított mozgásanyag bőven tartalmaz nyújtó és lazító gyakorlatokat, amelyek pozitívan hatnak a rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmokra, az egész test izmai, ízületei aktívan részt vesznek a tréning során. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzésalkalmazása segít. A bodyART™ edzéssel fejlődik a hajlékonyság, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai!


TRX, Funkcionális Training

side plankA funkcionális training egy komplex mozgásforma. Változatos gyakorlatokkal és terhelésekkel, mindig új kihívásokkal biztosítja a folyamatos fejlődést. Erő, gyorsaság, állóképesség, koordináció,robbanékonyság, hajlékonyság, koncentráció fejlesztés. Preventív szív és érrendszeri hatások. Testtartás javítása, izületi védelem, ínak, ínszalagok szakítószilárdságának megerősítése, sérülések megelőzése. Az edzés alkalmazható önmagában is , vagy más sportág kiegészítő edzéseként is. Az órán használt legfontosabb eszköz: a heveder.


SpinRacing

spinraicingA SpinRacing csoportos, zenés teremkerékpár tréning, mely sikerének titka: a kerékpározás + aerobic összegződnek, koreografált, különböző karmunka használattal. Szórakoztató, egyszerű, mindenki számára könnyen elvégezhető, ugyanakkor változatos. A standard Spinning óratípustól hatékonyabban fejleszti az állóképességet, betegség megelőző hatása van, ill. rengeteg kalória égethető el az edzés alatt.A SpinRacing programot bármilyen edzettségi szint esetén lehet alkalmazni: társaságban mindenki lelkesebben hajt.

 


Alakformáló

alakformaloEgyszerű, jól követhető óra, amely magába foglalja a vázizmok fejlesztésén, erősítésén túl amélyizmok aktiválását, az egyensúly és a stabilitás fejlesztését, olyan eszközökkel, amelyekkel a teljes testet átmozgathatjuk. A gyakorlatok végezhetőek álló, ülő és fekvő helyzetben, és az alkalmazott gyakorlatok az oktató kreativitásától függenek. Az óra alatt gyakran használunk különböző eszközöket, pl: kézi súlyzók, firtnesslabda, steppad…

 


Hot Iron

hotiron 1Az Hot Iron egy egyedülálló súlyzórudas edzésmódszer a gyors, ugyanakkor tartós edzéseredmények eléréséhez. A testzsírszázalék csökkenését legtöbben hagyományos módon, állóképességi edzéssel próbálják elérni, holott éppen ilyen effektív lehet egy optimálisan tervezett és végrehajtott súlyzós edzés, mivel az edzést követő 24-48 órában a test minden egyes gramm megdolgozott izma a regerációs munka hatásáratöbblet kalóriákat éget. Ez az utóégető hatás nem jellemző az állóképességi edzésekre!Egy edzés, melyre férfiak és nők egyaránt járhatnak! A nők aggodalma nagyobb izmok lerakódásától teljes tévhit mivel nem rendelkeznek azzal a hormonmennyiséggel (testoszteron) amely ennek az alapfeltétele. A megfelelő táplálkozás viszont itt is fontos szerepet játszik!

Nem ajánljuk ízületi, illetve szív-, keringési vagy vérnyomás-problémákkal küzdőknek; az órán nem vehetnek részt 14 éven aluliak, terhes nők és sérvvel rendelkezők.


Fight - zsákos boxedzés

Orsi1A Fight óra a küzdősport alapokra épített fitness irányzat. A kyokoushin karate, a thai-box, és a kick-box ütéseit, rúgásait, védéseit és azok kombinációit ötvözi zenével, elhagyva az aerobic mozgásokat, ezáltal ez a fajta Fitness irányzat,akár a küzdőtéren is megállná helyét, formagyakorlatként. Mivel ez nem aerobic óra, ezért nem tévesztendő össze a "boxos" aerobic órákkal, csupán annyiban hasonlít hozzá, hogy zenére történik a mozgás. Rendkívűl jó zsírégető edzés, állóképesség, izomerő állóképesség és izomerő fejlesztő hatása van, valamint segít a mindennapi stresszes rohanást, egészséges keretek között levezetni.
Mindenki számára ajánlott, nemtől és kortól függetlenül, aki érez magában egy csöpp kis harciasságot! :)


Súlyzós zsírégetés

csopkoElsősorban fogyni, szálkásodni vágyó Vendégeinknek ajánljuk ezt az órát. Átmozgatja a testet, erősíti a vázizomzatot drasztikus izomépítés nélkül! Amikor erősítő gyakorlatokat végzünk, az izomszövetek szétrombolódnak, az ezek felújításához szükséges energiát a test az elraktározott zsírból veszi. Tehát minél több izmot építünk, annál több zsírt égetünk.


 

Az erőfejlesztő edzések hatásáról

Nem leszünk-e túlságosan izmosak, ha erőfejlesztő edzéseket végzünk?

Az erősítő edzés két dolog miatt játszik kulcsszerepet a testsúlyunk ellenőrzésében. Megtartja, vagy növeli az izomtömeget, illetve megelőzi a korral járó anyagcsere-csökkenést.

A legtöbb ember évente kb. 1/2 kg-ot veszít izomtömegéből, ez a súlyveszteség a kor előre haladtával nagyban felelős az anyagcsere lelassulásáért. Ez azért van, mert az anyagcserében az izom egy aktív szövet – ½ kg izom naponta 30 kcal-t éget el, csak hogy megtartsa saját tömegét. Az erősítő edzés viszont megelőzheti az izomvesztést. Vagyis testösszetételünknek minél nagyobb százaléka az aktív izomszövet, annál nagyobb a kalória felhasználásunk, nemcsak az edzések során, de a pihenőidőben is.
Túl azon, hogy növeli az izomerőt, az erőfejlesztés a csontok szilárdságáért felel, javítja a testtartást, a közérzetet, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterin szintjét, roppant fontos szerepet tölt be a megfelelő testkompozíció elérésében, az ideális izom- zsír arány elérésében.”

Edzők:

Kiss Orsolya - személyi edzés, fight, súlyzós zsírégetés

Péli Gergely - személyi edzés

Restás István - személyi edzés, box, thai box gyerekeknek

Pócs Ági - trx, spinracing, smr

Balázs Eszter - hot iron, iron cross, funkciónális tréning

Fodor Csilla - spinracing, spinracing + alakformáló

Friedrich Ivett - spinracing, spinracing+alakformáló

Mérő Erika - pilates, senior és ducitorna

Tóth Zita - alakformáló

Czalbert Mónika - spinracing, dinamikus jóga

Veres Móni - spinracing

Fehér Marianna - alakformáló, body art (szünet)

Farkas Bogi - alakformáló, spinning