2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

Programok szárazon és vízen

DANUBIUS ÚVSE

Az úszás hatékonysága nagyban függ az alapoktól...

DANUBIUS Úszó- és Vízilabda Sportegyesület

danubius uszas

Danubius POLO Sport Club


ÚSZÁS


Az úszás hatékonysága nagyban függ az alapoktól. A hozzánk került gyermekek az úszást, a versenyúszás alapjaira építve sajátítják el az első óráktól kezdve. Tapasztalatunk, hogy a felületesen vagy hibásan tanított gyermekeknek rossz a vízfekvése, rossz ütemben tempóznak, ezáltal sok vizet hajtanak maguk előtt, mely lassítja a vízben való mozgásukat. A helyesen tanított gyermek élvezi a sebességet, versenyezni akar s ha nem is lesz a későbbiekben versenyző, de megtanul szépen, kevés energia bevitellel hatékonyan úszni. Megtanulja élvezni az úszást, szeretni fogja a vizet s örömét leli benne.


VÍZILABDA


Az úszásoktatás alatt gyermekeink - a helyes vízfekvés és tempózást követően - megismerkednek a vízilabdás alapmozdulatokkal, a taposással, a labdával. Ahogyan a szlogenünk is szól: „…Megtanítjuk a gyerekeket tökéletesen úszni, hogy aztán elronthassuk…”

A Danubius Úszó és Vízilabda Sportegyesület 2012-ben betagolódott a POLO Sport Club egyesületbe azért, hogy a két egyesület erejét összetéve, az ezzel nyert lehetőségeket meglovagolva tudjon a bajnokságokban eredményesebb szereplésre szert tenni.

A POLO Sport Club 1999-ben alakult – akkor még női vízilabda egyesületként. Ma már nem csak női csapatként ismert, hiszen több kis egyesület is betagolódott s létszámunk így már több, mint 180 gyermek. Természetesen nem egy helyen edz ez a sok tanítvány, több helyszínen, több uszodában.


Az 1999-es alakulás óta sok saját nevelésű - a POLO SC-ben először pólózó - játékos szerepelt az utánpótlás válogatottakban. A felnőtt válogatottban is már hét, saját nevelésű leányzónk is helyet kapott. Az utánpótlás világversenyeken rendszeresen meghatározó szerepük van a játékosainknak. 2013-ban a felnőtt világbajnokságon Garda Krisztina VB bronz érmes csapatban játszott. Ő is nálunk a POLO SC-ben kezdett vízilabdázni és a POLO SC játékosaként volt Barcelonában. 2016-ban pedig Európa bajnok lett. A Válogatottnak állandó meghatározó tagja Leimeter Dóra és Gyöngyösi Anikó is.Különböző országos korosztályos bajnokságokban 6 bajnokságot nyertünk és ez időszakban napjainkig 12 játékosunk szerepelt az utánpótlás válogatott világversenyeken (EB, VB).

Ezen sikeres egyesület tagjaként fiú szakágaink is beindultak. Több szakember irányítása alatt, 10 bajnokságban neveztünk a 2018-2019-es idényben…ebből a fiúk 1, a lányok 4 országos bajnokságban is indulnak, míg mellette mind a Budapest Bajnokságban, mind a Dunántúli Vízilabda Ligában is több csapatunk szerepel.


Ha kedvet kaptál e nagyszerű csapatsportághoz, érdeklődni lehet: Baráth Zsolt szakágazat vezetőnél
és Baráth Klára úszó edzőnél.


Telefon: +36 70 295 5992 (Vodafone) , + 36 20 414 3748 (Telenor) , +36 26 951 085 (T-Home)
E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Web: www.danubius-uvse.hu és www.polosportclub.hu

danubius-polo4danubius-polo6