Vizes nyolcas

Gyógyúszás

PEJ gyógyúszás

Vannak betegségek, melyek a civilizáció előrehaladtával egyre jobban terjednek. Ilyen például a gerincoszlop elváltozásai (deformitások), az asthma és túlsúlyosság (obesitas). Ezek a problémák ma már a gyerekeknél is nagyon gyakran előfordulnak, azonban az úszásra épülő, a vízben végzett mozgásterápia alkalmazásával ezek a problémák kezelhetők.
A gyógyúszás során alkalmazhatóak a normál úszásnemek egyes részelemei vagy egésze, meghatározott terheléssel, meghatározott távokon. Ezen belül használjuk azokat a terápiás jellegű úszó mozdulatokat, amelyekkel az izomtónus-szabályozást, bizonyos izmok nyújtását, mások erősítését lehet elérni. Keringési és bizonyos légzőszervi betegségeknél a terhelési paraméterek meghatározása után a terhelhetőség növelésére alkalmazzák. A gyógyúszás hatékonyságát orvosi vizsgálatok igazolják. Ennek a mozgásterápiának nagy pozitívuma, hogy gyógyszerek szedése nélkül fejti ki hatását. Egyben javítja a gyerekek általános egészségi állapotát és segíti egészséges testi – valamint közvetve – lelki fejlődését.

A Pej Kft. gyógyúszó csoportjaiban közel háromszáz gyerekkel foglalkoznak Dr. Eőry István irányításával.

Gyógyúszó foglalkozások a V8 uszodában 18 éves korig, hétfőn és szerdán 17.00-19.00 óráig, szombaton 8.00-10.00 óráig zajlanak.

A csoportokba szakorvosi beutalóval jutnak be a gyerekek. Az úszni még nem tudó gyerekeket megtanítjuk úszni. A haladók pedig három úszásnemet sajátítanak el helyes technikával.
A megelőzés szándékával hozzánk fordulókat is várjuk!

Kínálatuk

Gyógyúszás

Oktatók: Dr. Eőry István +36305603615, Magyar Csilla: +36305603614

Elérhetőségek:

Kiss Ernőné, csoport irányító: +36304247473

PEJ gyógyúszás