2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

SZÉP Kártya

Széchenyi Pihenő (népszerű nevén SZÉP) Kártyával is fizethetsz a V8 ban!

 A SZÉP kártya valamennyi alzsebéből tudnak fizetni nálunk, kivéve az MKB Szép Kártya esetén, ahol csak a szabaidő zseb használható.

A kormány 2011 végén döntött az üdülési csekket felváltó SZÉP kártya használatáról, három támogatandó területet jelölve meg: szálláshelyek, vendéglátás, rekreáció.

A SZÉP Kártyával kényelmesen, egyszerűen és gyorsan fizethet vendéglátóhelyeken, a hazai szálláshelyeken, a fitnesz- és a wellness-klubokban, a múzeumokban, állatkertekben. Vásárolhat vele színházjegyet, fürdőbelépőt, hajójegyet és sípálya-bérletet, de költheti az utalványát akár szoláriumra vagy szaunázásra is.

A 2012 január elsejétől hatályos személyi jövedelemadó törvény értelmében a SZÉP Kártya felváltja a legelterjedtebb utalványokat, keretét pedig 450 ezer forintban állapította meg. A kártyát a munkáltatóknak kell igényelniük és kiváltaniuk munkavállalóik számára, ami számukra díjmentes. A SZÉP Kártyára átutalt összeget a munkavállaló teljes egészében megkapja, a munkáltatónak pedig csak összesen 30,94 százalékos adó- és járulékterhet kell megfizetnie a juttatás után. (A nem kedvezményes cafeteria juttatások esetén ez 51,17 százalék 2012-ben). A kártyára átutalt összeget a kártya felhasználásáról szóló kormányrendelet szerint teljes egészében fel lehet használni belföldi szálláshelyek, illetve belföldi utazási szolgáltatások kifizetésére.

A SZÉP Kártya januártól három alszámlát tartalmazhat:

• A szálláshely-szolgáltatási alszámlára a munkáltatók kedvezményesen évi 225 ezer forintot utalhatnak át. Innen csak és kizárólag a szálláshelyek, valamint a belföldi utazások árát lehet fedezni

• A rekreációs alszámlára kedvezményesen átutalható keret évi 75 ezer forint, amelyet szórakoztató és kulturális intézményekben (színház, múzeum, állatkert, vidámpark, hajózás) valamint azegészségmegőrzést szolgáló szolgáltatásoknál (edző- és fitness termekben, lovaglásnál, hazai sípályákon, törökfürdőkben, szaunákban és gőzfürdőkben, gyógyfürdőkben, valamint szoláriumokban és fogyasztó- és karcsúsító szalonokban) lehet felhasználni. Ez az alszámla is alkalmas a belföldi szálláshely-költségek fedezésére.

• Az évi 150 ezer (havi 12 500) forintos kedvezményes kerettel rendelkező melegétel alszámláról éttermekben, büfékben, menzákon lehet majd költeni. A keretből ugyanúgy lehet fedezni a szálláshely költségeket is