2000 Szentendre, Kálvária út 16/c.      

   +36 26 300 200

  • Családi Vasárnap
  • Wellness nyitás

Események

Magyar Parasport Napja Szentendrén - felhívás

Tisztelt Iskolaigazgató, Egyesületvezető asszony/úr!

Tisztelettel felkérjük, hogy az Ön által vezetett egyesület is csatlakozzon a V8 Nemzeti Parasport Napja alkalmából rendezett egész hetes eseményhez február 18-22. között.

A Magyar Parasport Napja a V8 Uszoda és Szabadidőközpontban

Február 22 - a Magyar Parasport Napja - Lélekmozgató program

Február 22-ét a Magyar Parasport Napja. A Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ először tavaly rendezte meg a Lélekmozgató-t, a Magyar Parasport Napjának érzékenyítő programját, melyre idén is február 22-én kerül sor. Az esemény keretében országszerte érzékenyítő és interaktív osztályfőnöki, valamint rendhagyó testnevelés órákat tartanak, ahol a gyerekek egyebek mellett kipróbálhatják a fogyatékkal élő sportolók sportágait.

Lélekmozgató Szentendrén, a V8 Uszoda és Szabadidőközpontban

Ehhez a programhoz csatlakozik a Szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont (V8). Szentendre város uszodájában úszik testnevelési óra keretében x darab iskola a hét minden napján.

Február 18-22. között a V8 uszodában EGÉSZ HÉTEN a Lélekmozgató foglalkozások keretében a jelentkező iskolák diákjai a tanárok és oktatók segítségével vizes gyakorlatokon keresztül ismerhetik meg és élhetik át azt, ahogyan a parasportoló és testi fogyatékkal élő emberek edzenek és úsznak.

Csatlakozás a Lélekmozgató programhoz

Tisztelettel felkérjük, hogy rendhagyó, érzékenyítő testnevelésórák, edzések megtartásával az Ön által vezetett iskola, egyesület a V8 uszodában tartott edzések, órák keretében, az oktatók segítségével csatlakozzon ehhez a programhoz!

Ezt úgy tehetik meg, hogy az oktató által vezetett, a V8-ban február 18. és 22. között tartott úszás- és vízilabdaedzés (szabadon választott, hogy milyen időtartamban, milyen létszámot bevonva) a diákok a következő, tetszőleges számú gyakorlatot végzik a tanár vezetésével:

  • test mellett tartott, testhez szorított, jólúszó gyerekek esetében rögzített végtagokkal úszás (egy vagy mindkét azonos végtag) – ehhez a bójákat, gumipántokat a V8 biztosítja
  • bekötött szemmel úszás – ehhez kendőket, szemüvegeket a V8 biztosítja

Kérjük, csatlakozási szándékát pénteken, február 15-ig jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-en vagy Dukász Hangánál a 06 20 510 85 33-as számon.